Ples Planeta 17.07.2023 – 23.07.2023

Ponedeljak započinjemo sa kvadratom između Merkura i Jupitera. Ovaj aspekt ima kratkoročan uticaj na nas ali svejedno utiče na pronalaženje smisla ili besmisla u svemu što radimo, u svemu što nas interesuje. Važno je da se ne izgubimo u onome što budemo čuli ili u onome što sami budemo zaključili, ovaj aspekt nas budi na neudobniji način.

Istog dana na 25. stepenu u znaku Raka počinje novi ciklus Meseca, ovo je period u kojem se radi o domu, o porodici, o bliskosti, o davanju i uzimanju, o tome kako prihvatiti pomoć. Mladi Mesec je u opoziciji sa Plutonom, mnogo toga treba promeniti, proceniti, emocionalno se suočiti, proći i kroz neke krize u potrazi za sigurnošću i stabilnošću. Kako nam se u ovom trenutku to čini vrlo teško ostvarljivo, potrebno je da pronađemo najpre mir u sebi.

Pronalaženje mira u sebi, okretanje prema sebi, potpomaže aspekt trigona između Sunca i Neptuna kroz vodene znakove… dok sa druge strane istog dana opozicija između Marsa i Saturna deluje kao da stojimo ukopani na jednom mestu, bez jasnog uputstva kuda i kako krenuti dalje. Potrebno je da se pridržavamo pravila, da budemo disciplinovani, da znamo konkretno šta nam je cilj i da u sve to uključimo emocije.

Neposredno pre prelaska Sunca u znak Lava, moramo još da se prepustimo opoziciji Sunca sa Plutonom i da osvestimo sve svoje strahove, tako što ćemo ojačati, jasni uvidi nam mogu biti od koristi za svaku promenu koja nam predstoji.

Na vrhuncu leta Sunce 23.07. u 3:50 prelazi u znak Lava, vreme je da pratimo svoje srce kroz kreativnost, radost, zabavu, slobodnom izražavanju. Zaboravite na obaveze, na dužnosti, ograničenja i na disciplinu. Budite društveni i aktivni, podelite svoju radost sa drugima.

Istog dana Venera usporava i prelazi u retrogtradno kretanje na 28. stepenu znaka Lava, sve do 4. septembra ostaje retrogradna, ovo je period kada su naše ljubavi i naše vrednosti na ispitu. Koliko zavisimo od drugih, od mišljenja drugih. Treba biti oprezan sa nekim izjavama u odnosima u kojima smo. Treba biti oprezan i sa finansijama, sa ulaganjima, biti pažljiv u donošenju odluka koje nas mogu dovesti u neki finansijski disbalans, posebno ako nam je to važno ili zavisimo od toga. Znak Lava u kojem će Venera provesti, od 5. juna –  do 7. oktobra, oko četiri meseci je svakako period kada nas zanima šta drugi misle o nama, ujedno je ovo period i kada smo skloni da preterujemo sa nekim luksuznim stvarima ali je posebno važno baviti se i sopstvenim kreativnim izražavanjem, izlaskom na scenu.

Na kraju nedelje, aspekt Merkura i Urana nam može doneti brilijantne ideje, pokušajte da ih materijalizujete kroz neku konkretnu priču. Nemojte se žuriti, za sve postoji pravi trenutak.