Ples Planeta 24.07.2023 – 30.07.2023

Poslednja nedelja u julu je lagana i sasvim  u skladu sa letom koje nam donosi period opuštanja, isključivanja, sklonost da se stvari odlože za kasnije.

Osim Mesečevih aspekata, koji će nas pratiti kroz znakove Škorpion, Strelac i Jarac, biće aktivni Merkur i Venera.

Venera će nas poprilično zaposliti oko odnosa koji traju, dolaze i prolaze. Svako će se zapitati da li je na pravom putu kada je partner u pitanju, izvagaće se za i protiv, retrogradnost zna i da nas dovede do predomišljanja, pa je bolje biti oprezan kada se suočimo sa partnerom, neodlučnost je takođe jedna od osobina ovog perioda. Kako je Venera zadužena i za vrednosti, imovinu uopšte, treba da se vodimo nekim većim proračunima nego inače.

Ponedeljak i utorak su dani kada ne treba da donosimo neke važne odluke, posebno ne bi trebalo ništa veliko započinjati.

Prvi planetarni aspekt imamo u četvrtak, konjukcija Merkura i Venere povoljan je za neke dogovore, obe planete su ispred Sunca u znaku Lava, razmišljanja i osećanja se spajaju u jedno, iz čega može nastati nešto zaista lepo i usmereno na budućnost. Obe planete su okrenute znanju i smislu postojanja obojeno kreativnošću znaka Lava.

U petak će Merkur promeniti znak i iz aktivne faze u znaku Lava, prelazi u trezveniji znak Device, naše misli postaju logičnije, bolje struktuisane, naglasak je na disciplini, na planiranju i organizovanju svakodnevnice.

Na kraju nedelje će se ovom prelasku Merkura u znak Device pridružiti i aspekt kvinknuksa Sunca i Saturna, koji će istom snagom tražiti od nas da se bolje organzujemo, da napravimo malo reda, da uklonimo prepreke koje nas sprečavaju da ostvarimo svoje planove.

Svakako ove nedelje treba da uživamo do kraja nedelje, a sa redom i disciplinom ćemo se baviti početkom sledeće.