Ples Planeta 31.07.2023 – 6.08.2023

Ponedeljak je dan bez planetarnih aspekata ali nas ohrabruje jedan lep veliki trigon kroz zemljane znakove, dan kao stvoren za dogovore, srećne okolnosti i nove korake.

U mesec august ulazimo sa punim Mesecom koji će imati zadatak da nam osvetli i razjasni neke nedoumice. Ovaj pun Mesec se dešava na osi desetog stepena znaka Lava i Vodolije, koji ima zadatak da spoji duh (Vodolija) i srce (Lav) posebno kada nam se čini da su suprotstavljeni jedno drugom. Podela tereta koji nosimo i radosti koja nam može izostati može nas dovesti u priliku da počnemo da se pitamo čemu sve to služi i šta nam je važnije. Podržani od Marsa i Jupitera, svi planovi nam se mogu lakše ostvariti dok opozicija Merkura sa Saturnom upozorava da o svemu treba ponovo razmisliti. Ovaj kockarski pun Mesec je za svakog koristan, i treba delovati prema onome šta mu je jače naglašeno u natalnom horoskopu.

Znači istog dana kada je pun Mesec, prvi planetarni aspekt za ovu nedelju, trigon Marsa i Jupitera podstiče entuzijazam, optimizam, volju i mnoge aktivnosti će lakše uspeti. Sada svu svoju energiju usmeravamo na smisao ili svrhu koju inače živimo. Kako se dešava kroz zemljane znakove, sada je moguće i pametno investirati.

U utorak je drugi planetarni aspekt, koji se dešava između Merkura i Saturna, iako kratkoročan, ipak je važno da nas ne povuče u neke nepotrebne rasprave oko toga šta je za nas važno, treba se osloboditi kontrole drugih, pa i po ceni da se izgubi poverenje u nekim odnosima, poverenje ne znači da nas ta osoba može uvek i kontrolisati ili mi nju.

Ostali dani su pod uticajem Mesečevih aspekata, dok se bude kretao kroz znakove Vodolija, Ribe i na kraju Ovan. U čevtrak ćemo se lako upustiti u neke nepotrebne verbalne prepirke, pogotovo tamo gde nam nije mesto.

Nikako ne treba da zaboravimo da nam je Venera retrogradna, budite otvoreni za odnose, za nove susrete, za neka nova obećanja, bez obzira na to koliko će trajati, ljubav vredi i kad traje prekratko.