Ples Planeta 7.08.2023 – 13.08.2023

Prvi aspekt sa kojim započinjemo ovu nedelju je kvadrat između Sunca i Jupitera. Svaki aspekt sa Jupiterom predstavlja rast i obilje, kada je kvadrat u akciji jedino što može da nam se desi jeste da u nečemu preteramo, nije ni previše uvek dobro. Mada sa druge strane potrebno je iskoristiti ovaj optimističan i pozitivan odnos, pa makar nas uvukao i u neku rizičnu situaciju, ponekad nemamo šta da izgubimo, posebno ako možemo puno da dobijemo.

Sunce je u fazi opadanja i ova faza nam često donosi rezultate od onoga što smo započeli sa mladim Mesecom 17.07. Mesec će prolaziti kroz znakove Bik, Blizanci i Rak, teme su vezane za sigurnost, za materijalnu dobrobit, za komunikaciju, trgovinu i za porodična pitanja. Početak nedelje će biti nešto napetiji, možda nam se zadesi i koji konflikt, dok će na kraju nedelje sve da se složi, pa je možda pametnije da za neke osetljivije teme odaberete kraj nedelje, posebno ako je u to uključena porodica.

U sredu će Venera biti u napetom aspektu sa Uranom, u znaku Lava Venera voli sebe, dok Uran uvek predstavlja slobodu i nezavisnost, ovde je posebno važno znati kako pristupiti, kako biti u balansu sa sobom a istovremeno se prepustiti nekome. Ovaj aspekt će se ponoviti do kraja septembra, pa će biti tu još promena, posebno u odnosima koji nisu dovoljno sazreli. Ništa neće biti jasno do kraja septembra, pa čak iako se odlučite da prekinete neku vezu, ona će se obnoviti i dobiće još jednu šansu. Veze koje su nove, mogu prolaziti takođe kroz niz nejasnoća, odustajanja, nejavljanja, čak i burnih verbalnih okršaja, da bi na kraju ponovo spojila partnere. Budite strpljivi ne postoji u ovom periodu, budite svoji može ali najbolje bi bilo da budete otvoreni i pristupačni.

U četvrtak će se Merkur i Jupiter naći u lepom trigonu. Odličan aspekt za investiciju, za ulaganje, za dobro i promišljeno ulaganje. Ovaj dan je povoljan za filozofiranje, nemojte propusti neke zaključke, delujte.

U nedelju će se sresti retrogradna Venera i Sunce u aspektu konjukcije u znaku Lava. Ovaj ciklus da je Venera ispred Sunca, koju vidimo kao večernju zvezdu, započeo je prošle godine u oktobru. Sada će Sunce biti ispred Venere i ponovo ćemo je viđati kao jutarnju zvezdu. Sam aspekt je pun ljubavi, velikodušnosti i kreativnosti. Venera je u Sunčevom znaku Lava, gde blista u punom sjaju, osim ljubavi, ovo je period i kada možemo doživeti moć i radost, privlačnost, šarm i kreativnu energiju. Ovo je sjajan period da se predstavimo, kao i da dobijemo nagradu, odobravanje, oduševljenje.