Ples Planeta 14.08.2023 – 20.08.2023

Prvi dan ove nedelje imamo harmoničan aspekt retrogradne Venere prema Hironu, ovaj aspekt smo već imali ne tako davno, sada se ponavlja, kao što će se do kraja septembra ponoviti još jednom. Sa Hironom je uvek reč o isceljenju, o isceljenju kada smo spremni oprostiti sebi i drugima. Sada je važno da se ni prema čemu ne vrši pritisak, treba da vidimo stvari onakve kakve jesu a ne onakve kakve mi želimo da ih vidimo. Važno je da znamo da naša osećanja pripadaju samo nama, čak iako su ih izazavali drugi ljudi i situacije. Važno je ostati u sopstvenoj moći (ljubav) i tada će se isceljenje (Hiron) dogoditi.

U sredu u 11:38 je Mlad Mesec u znaku Lava, ovaj Mladi Mesec je povezan sa ženskom energijom, simbol je moći kreativne energije koju možemo otkriti i aktivirati. Istovremeno su i Sunce i Mesec u kvadratu sa Uranom, pa je verovatnije da će nas ovaj Mladi Mesec, a i ceo period od 28. dana, pokrenuti u pravcu oslobađanja od starih obrazaca i mišljenja, uverenja, što nije uvek lako.

Osim kvadrata sa Suncem, koji će doneti određeni nemir, jer Uran predstavlja promenu u svakom smislu. Nemir donosi otpor i opiranje promenama, treba biti oprezan, zbog nepažnje u svakodnevnim aktivnostima, u saobraćaju, sa strujom i slično. Još jedan aspekt sa Uranom će napraviti Mars. Ovaj pozitivan aspekt nas i dalje podstiče na promene ali zbog znaka Device u kojem se nalazi Mars, promene moraju da se dese u odnosu na ono što nam je poznato. Pa prema tome nekom će biti prilika, a nekom poteškoća. U svakom slučaju u ovom aspektu leži potencijal, da se napravi neka dobro promišljena promena.

Mesec se kreće od znaka Lava, do znaka Vage. Ponedeljak i utorak, treba provesti u tišini, radovati se novom ciklusu, koji će zahtevati niz promena. I dalje su odnosi glavna tema, pa vam je kraj nedelje povoljan da ponovo spoznate prednosti i mane odnosa u kojem ste se uspavali.