Ples Planeta 28.08.2023 – 3.09.2023

Ove nedelje nemamo nijedan planetarni aspekt, pa možemo da se nadamo manjem uplivu planeta i aspekata u našu svakodnevnicu. Trenutno su Merkur, Venera, Saturn, Neptun i Pluton u retrogradnom hodu, ove nedelje će im se pridružiti i Uran.

Uranu je potrebno sedam godina da prođe kroz jedan znak, što znači da će u znaku Bika od 2018. biti još do 2026., u toku ovog perioda očekujemo značajne promene na političkoj sceni, promene i napredak na nivou tehnološkog razvoja, nažalost ovo je period i globalnih konflikata i stradanja. Bik predstavlja i prirodu, sve ono što nas okružuje, sve što posedujemo, materiju koju koristimo, hranu koju jedemo. Jedno od važnih pitanja u ovom periodu jeste i očuvanje prirode, klimatske promene, očuvanje našeg doma i imovine. Prirodne katastrofe i klimatske promene su i pobuna planete zemlje sa pozicijom Urana u znaku Bika. Uran uvek predstavlja podizanje nivoa svesti, sa kojom je moguće napraviti promene, Uran je revolucija sa kojom se oslobađamo. Kada je Uran retrogradan mi se onda pitamo gde smo bili da bismo mogli da nastavimo da se krećemo dalje u procesu prihvatanja promena. Sada je trenutak kada ćemo se podsetiti svih strahova kroz koje smo prošli, uviđajući da smo sposobni da im se suprotstavimo. Kad je direktan onda se buni prema spolja, kada je retrogradan onda je pobuna prema unutra. Iz tog razloga treba da budemo otvoreni za sve što nam želi reći ovaj period do januara 2024., otvoreni za sve što treba da uradimo, da bismo se osetili slobodni od materije, da bismo bili slobodni za svaku promenu.

U četvrtak 31.08. će se Sunce i Mesec naći u izazovnom aspektu opozicije, koji poznajemo kao pun Mesec. Sunce je u znaku Device a Mesec u znaku Riba, opozicija se dešava na 8. stepenu ova dva znaka, odnedavno se oseća opozicija Sunca sa Saturnom a sada i konjukcija Meseca sa Saturnom, sve zajedno znači da je važno da radimo na otpuštanju emocija koje su nam karmički nametnute, važno je da otpustimo emocionalna uverenja koja nas koče, treba biti temeljan, treba dublje zaroniti, treba biti u sopstvenoj tišini.

Na kraju nedelje utiče na nas, iako slabiji, sporedni aspekt između Marsa i Saturna, ne treba da nas razljuti netačnost, nedoslednost, neodgovornost nas samih kao ni drugih. Ovaj aspekt usporava, čeka, kvari zabavu.