Ples Planeta 4.09.2023 – 10.09.2023

Ove nedelje glavna uloga pripada planetama male i velike sreće, Veneri i Jupiteru. Upravo u ponedeljak Venera je stacionarno direktna, a Jupiter stacionarno retrogradan. Često stacionarnost ima najjači uticaj, sa Venerom se mogu očekivati nagli preokreti u ljubavnim odnosima, na ispitu je samopouzdanje, vera u sebe i sopstvenu vrednost, na ispitu je koliko smo spremni da se odreknemo sopstvenog ja, u ime neke ljubavi. Ovo je dan kada ćemo još jednom razmisliti o nekoj investiciji, kupovini, potrebi da se poseduje nešto po svaku cenu. Za sve je potrebno vreme, pa se ni Venera neće odmah snaći u svom direktnom hodu, još malo će prolaziti kroz senku i ispraviti neke odluke, promeniti neka mišljenja, predomisliti se u vezi nekih odnosa.

Jupiter je trenutno na 15. stepenu znaka Bika, za sve one koji nisu iskoristili Jupiterove prilike, imaju mogućnost da to sada poprave. Sa Jupiterom je uvek tema vezana za rast, obilje, traženje sigurnosti i radosti. Čak i kada je u svojoj retrogradnoj fazi, sa Jupiterom imamo dobar vetar u leđa. Za mnoge će ovaj period biti vezan i za sva pitanja povezana sa inostranstvom, učenjem, ispitima, ponavljanje ispita može biti uspešno završeno.

Istog dana imamo i trigon između Merkura i Jupitera, aspekt se sada ponavlja, imali smo ga 10. augusta, s tim da su sada obe planete u fazi retrogradnog kretanja. Merkur je misao a Jupiter predstavlja širinu.

Sunce se kreće kroz znak Device, ovo je priod kada smo na oprezu, skloni da dobro razmislimo pre svake akcije, susret Merkura i Sunca u konjukciji, može nam dati vrlo jasne misli, vezane za budućnost, posebno što će u petak Sunce baš kao i Merkur napraviti trigon sa Jupiterom.

Jedna vrlo optimistična nedelja je pred nama. Iskoristite dobre prilike, ponude, izađite na ispit čak iako mislite da niste dovoljno spremni. Investirajte čak iako mislite da nemate dovoljno novca. Izjavite ljubav čak iako mislite da nemate šanse. Ovde nije reč o hrabrosti, ovde vas sreća prati.