Ples Planeta 11.09.2023 – 17.09.2023

Prvih pet dana ove nedelje nemamo nijedan planetarni aspekt, što znači da možemo i dalje da budemo ušuškani u dobrobiti aspekata od prošle nedelje. Da uživamo u svemu što nam je doneo i što donosi Sunce trigon Jupiter.

Mesec se kreće kroz znak Lava, Devicu i Vagu, aspekte koje pravi nisu uznemirujući, možda samo malo skloni nekom preterivanju ili će ovaj period doneti neku neočekivanu promenu, posebno znaku Bika ili Lava.

Mlad Mesec,u petak u 3:40, koji će se desiti na 22. stepenu znaka Device je u opoziciji sa Neptunom u Ribama i u trigonu sa Uranom u Biku, što znači da će imati i notu duhovnog u sebi. Ovaj mlad Mesec teži poverenju, ali i balansu bez obzira na promene koje budu nastale u narednih dvadeset i osam dana, koliko traje jedan ciklus meseca. Znak Device je znak koji govori o unutrašnjoj integraciji fizičkih, mentalnih i emotivnih delova nas, kroz koju dolazi do isceljenja. Sve počinje sa nama i od nas, pre nego što se ispolji ka spolja, radite na sebi, očistite svoje telo od svega što vam ne treba, promenite ishranu, promenite svakodnevni ritam, spavajte dovoljno, jedite zdravo, hranite se verom u sebe, ovo je pravo vreme za to.

U petak Merkur kreće direktno, pa eto olakšanje za sve one koji su imali nekih problema sa njim. Stvari će se sada ubrzati, pametniji smo za jedno iskustvo više, vreme je da se ponove razgovori koji su bili neuspešni, vreme je da se prijave ispiti na koje izlazite prvi put, vreme je da stignu pošiljke koje su se izgubile, vreme je da se završi sve započeto u prošle tri nedelje. Za vreme svoje retrogradnosti Merkur je bio samo u znaku Device, u razboritom i kritički nastrojenom znaku, preispitujući sopstvena razmišljanja, nadamo se u pravcu poboljšanja.

U subotu je Sunce u trigonu sa Uranom, sad posle Jupitera koji nas je ozario, treba se skoncentrisati na ono što nam nudi ovaj pozitivan aspekt, svaku promenu o kojoj razmišljamo možemo lakše da realizujemo, lakše ćemo se osloboditi nekih obrazaca koji nam služe kao sigurnost. Uran je u Biku gde je u znaku svog pada i koliko god da je buntovan i željan promene, zbog svog slabog dostojanstva nas koči, dok se preispitujemo oko toga šta možemo da izgubimo. Jedino što možemo da izgubimo je zona komfora, a to je ujedno upravo jedino što treba da izgubimo na putu postizanja nekog cilja.

Na kraju nedelje po treći put u kratkom periodu, Venera će napraviti kvadrat sa Jupiterom. Ovaj aspekt nas podstiče da razmišljamo o radosti života, da razmišljamo o odnosima sa drugim ljudima, iako su u pitanju dva benefika gde skoro nema lošeg uticaja, treba da se fokusiramo upravo na pitanja koja su nam postavljena, ko nas sputava kada su odnosi u pitanju, šta nas sputava kada je zadovoljstvo životom u pitanju. Šta možemo da promenimo, čega treba da se odreknemo, koga treba da otpustimo. Nimalo laka pitanja, posebno sada posle retrogradnog hoda Venere, koja je upravo na svom putu dotakla već ionako osetljive teme.