Ples Planeta 18.09.2023 – 24.09.2023

Još jedna lagana nedelja je pred nama. Glavnu ulogu, baš kao što mu i pripada nosi Sunce.

Sunce je centralna tačka, centar sopstvenog sistema oko kojeg se kreću sve planete pa samim tim predstavlja centar naše svesti o sebi, naš ego. Položaj Sunca u našem horoskopu ukazuje i na najvažniju oblast u našem životu, predstavljeno znakom ili kućom u kojoj se nalazi. Naglašeno Sunce daje jaku volju, hrabrost, ponositost, važnu poziciju, dobre organizacione sposobnosti i lakoću u vođstvu.

Ove nedelje osim što će promeniti znak u kojem se trenutno nalazi, Sunce će napraviti dva aspekta sa spoljnim planetama sa Neptunom i Plutonom, dok je prošle nedelje imao aspekt sa Uranom. Aspekti sa spoljnim planeta imaju veći upliv na kolektivnom nivou ali mi to osetimo svakako i na ličnom nivou posebno ako neki od ovih aspekata postoji u našem natalnom horoskopu.

U utorak je, opozicija Sunca sa Neptunom, aspekt koji od 2011. imamo jednom godišnje, od kako je Neptun prešao u znak Riba. Ovaj dan je izuzetno povoljan za meditaciju, za povezivanje sa unutrašnjim ja ali ne treba da očekujemo previše ako se ne prepustimo osećanjima. Sa druge strane su mogući nesvakidašnji uvidi u sve ono što verujemo ili ne verujemo.

U četvrtak će se desiti drugi aspekt Sunca, trigon sa Plutonom, aspekt koji se takođe ponavlja jednom godišnje u proteklih dvadesetak godina. Sa Plutonom su transformacije i promene lakše, posebno ako se oslobodimo strahova i prepreka. Sunce je svetlo a Pluton je tama, sa ovim aspektom mi unosimo svetlo u tamu i upravo kroz taj proces smo spremni da se menjamo. Zemljani znak Device i Jarca, povezujemo sa materijalnim i stabilnim, sposobni smo da budemo strpljivi i tolerantni, prisutni u svemu što predstavlja naše osnovne potrebe.

U subotu 23.09. u 8:50 minuta Sunce menja znak, iz znaka Device prelazi u znak Vage, dan i noć su isti i počinje jesen. Ovo je period od trideset dana kada se okrećemo više drugim ljudima, kada pokušavamo da se uskladimo sa svojom drugom stranom, koja je prekoputa nas. Potrebno je da budemo puni razumevanja, posebno sa onima koji su pod nekim pritiskom, koji su se izgubili ili samo imaju strah da bilo šta preduzmu za sebe. Ovo je vreme kada se više bavimo drugima nego sobom, ovo je vreme saosećanja. Znakom Vage vlada Venera a suprotno od Vage je znak Ovna kojim vlada Mars, obe planete će do kraja nedelje napraviti aspekt sa Hironom, isceljiteljem. Isceljenje je moguće samo ako smo spremni oprostiti sebi i drugima. Stvari treba videti onakvim kakve jesu a ne onakvim kakvim ih mi želimo videti. Važno je takođe uvideti i znati da naša osećanja pripadaju samo nama. Budite svesni svojih starih ozleda tako što će vam to pomoći na putu ka ozdravljenju.