Ples Planeta 25.09.2023 – 1.10.2023

U subotu nam je stigla jesen i sada se polako skraćuju dani, priroda se sprema na pauzu, odnosi nam postaju razumniji, dogovori su jednostavniji. Početak nedelje još uvek nosi jednu laganu notu i privid da je sve baš kako treba. Nedelju započinjemo i završavamo sa jednim sporednim aspektom ali zbog učesnika nije loše spomenuti simboliku koju nose ti aspekti. Sunce u inkonjukciji sa Saturnom, aspekt od 150. stepeni, u ponedeljak nas ponovo samo podseća na dužnosti, na odgovornost i na pravila koja moramo da ispoštujemo, dok Sunce u znaku Vage želi da se ostvari, da deluje, bez da brine o tome koliko smo sigurni i da li smo nečim sprečeni.

Istog dana je i Merkur aktivan sa Jupiterom, sada u svom direktnom hodu, podstaknuti smo da investiramo u nešto, na vidiku je dobro promišljeno ulaganje.

Do petka nemamo više nijedan planetarni aspekt ali je upravo to i potrebno, da budemo u miru jer nas čeka poslednji kvadrat u ovoj godini Venere iz Lava prema Uranu u Biku, treći po redu zbog retrogradnog hoda Venere. Sad je konačno, Venera mora da uspostavi ravnotežu između svojih želja i sigurnosti, kao i između prepuštanja i slobode. Ovo je period kada se lako gubi ono što se duži period gradilo, samo zato što smo impulsivni. Svakako je korisno razmisliti, pre nego se razmaženo držati nečeg što nam u suštini ne predstavlja nikakvu vrednost.

Istog dana je pun Mesec u znaku Ovna na 6. stepenu. Opozicija između Sunca i Meseca, koju na nebu vidimo kao pun Mesec, dešava se u znakovima kojim vladaju Venera i Mars, kulminaciju upravo doživljavaju svi odnosi koji su bazirani na nekom interesu, ovde je reč o samostalnosti, o oslobođenju i nezavisnosti. Po ovome sukobe je moguće rešiti samo ako su obe strane zainteresovane da pronađu rešenje. Šta smo naučili u toku jula i augusta, šta treba da primenimo kao nešto novonaučeno. Tu se aktivira i taj spomenuti sporedni aspekt, Mars u inkonjukciji sa Uranom, previše naelektrisanja, treba biti pažljiv, oprezan, ne kritikovati osobu već ponašanje osobe. Završite ovu nedelju bez pucanja na sve strane, ako ste se prilagodili nečemu ne znači da ste izgubili pravo ili poštovanje, dobro je nekad i prilagoditi se, nekome – nečemu.