Ples Planeta 9.10.2023 – 15.10.2023

Već kako je najavljeno ove nedelje ćemo imati pune ruke posla. Ponedeljak započinjemo sa jednim jakim i poprilično teškim aspektom između loše postavljenog, slabog Marsa u znaku Vage u kvadratu sa Plutonom u Jarcu koji je usporio. Ovo je borba kako spolja tako i unutar nas. Ovaj Mars ne može da ućuti, a Pluton je sam po sebi energija transformacije. Bilo bi mudro šta god da se u nama manifestuje ne ispoljavati ali ovde nema mesta za mudrost. U svakom slučaju ponedeljak je dan kada ne treba ulaziti u neke konfliktne situacije, bez obzira na to da li vi provocirate ili je vas neko isprovocirao.

Istog dana Venera prelazi u znak Device, ni ona neće baš biti srećna, posle četiri meseca boravka u Lavu kada se sve vrtelo oko nje ( odnosi, ljubavi, nove, stare, novac, vrednosti, lepota, moda) sad prelazi u znak svog pada gde treba da se prilagodi i živi neku skromniju svakodnevnicu,. U ljubavi i odnosima sad ćemo biti skloni da kritikujemo i da se bavimo nekim nebitnim detaljima. Venera u Devici nam sa pozitivne strane donosi jedan realan uvid u odnose koje vredi održavati. Posebno će tome doprineti, već u utorak, opozicija sa Saturnom. Sa Saturnom nema ulepšavanja, sve treba posmatrati onako kako jeste a ne onako kako bismo mi želeli da bude.

Sreda je dan bez mesečevih i bez planetarnih aspekata, ali nikako manje važan jer Pluton kreće direktno sa 27. stepena, ovo je bio i poslednji povratak u znak Jarca, sve lekcije su naučene, sada ih treba primeniti, posebno se radujemo konačnom prelasku Plutona u znak Vodolije u januaru 2024.

U četvrtak Mars menja znak i prelazi u Škorpiona, gde je zadnji put bio u oktobru 2021. Ovde se on dobro oseća, ovo je sedište Marsa ali se ovde Mars može takođe pokrenuti i dovesti do velikih promena, transformacija što je u skladu sa znakom Škorpiona, posebno posle aspekta kvadrata sa Plutonom. Mars je i vladar seksualnosti, očekujmo jake napade ljubomore i konflikte iz istog, posebno u naredna dva meseca, koliko Mars boravi u jednom znaku.

U petak prvi aspekt Marsa iz znaka Škorpiona je trigon sa Saturnom u znaku Riba. Kada su vodeni znaci aktivni najvažnije je da budemo u harmoniji sa svojom emotivnom stranom. Ovaj aspekt je inače veoma produktivan, sjedinjuje energiju i konstrukciju.

U subotu na 22. stepenu znaka Vage sreću se Sunce i Mesec u aspektu konjukcije koji predstavlja mlad Mesec, ovaj put i pomračenje Sunca koje nažalost neće biti vidljivo u Evropi. Mlad Mesec se nalazi za samo dva stepena od Južnog Čvora ukazujući i na karmički uticaj. Vaga vlada ravnotežom, harmonijom i pravdom, okrenuta je odnosima i ima jaku želju da ih izbalansira. Kako je Venera vladar ove eklipse, ona nam savetuje da se udaljimo od onih osoba koje nisu dobre za nas i za naš razvoj. Ovo je ujedno i trenutak kada ćemo se okrenuti sami sebi. Pomračenje Sunca ima uticaj narednih šest meseci, vreme koje treba da iskoristimo za sebe lično i da svoju sopstvenu vrednost na baziramo na onome što nam kažu drugi ljudi, bez obzira na to koliko su nam bliski.