Ples Planeta 16.10.2023 – 22.10.2023

Ovu nedelju započinjemo mirno ali ona prošla se još oseća, pa iako nemamo planetarnih aspekata u prva četiri dana, to ne znači da smo mirni. Ovo je period velikih promena kako na ličnom tako i na kolektivnom nivou, svaka promena bez obzira na to kako je doživljavamo donosi i unosi u nas određeni nemir. Strah od novog ili strah da ćemo izgubiti poznato okruženje , ljude, nije nikad udobno i prva reakcija je otpor. Pomračenje Sunca nosi promene na nivou od šest meseci, prvo treba da prođu dve nedelje do pomračenja Meseca, pa ćemo znati više.

Mesec je u svojoj prvoj fazi u znaku Škorpiona u znaku svog pada, osetljivi smo na sve što čujemo, osetljivi smo na unutrašnja razmišljanja, osećanja su nam vezana za ono što želimo da zadržimo ili za ono što ne želimo da izgubimo, isto je to, samo zavisi kako mi sami vidimo tu stvar.

Prvi planetarni aspekt imamo u petak, konjukcija Sunca i Merkura, povezani misao (Merkur) i svest (Sunce) može ovaj put da nam razjasni, osvetli misao, mnogo toga će nam biti jasnije, ovo je trenutak kada treba da budemo otvoreni za istinu našeg ja. Na ovo će posebno utica aspekt Plutona sa obe Planete.

Prvo će to uraditi Merkur, naše misli će dobiti posebnu snagu i potrebu da napravimo neku ozbiljniju analizu, da razmislimo dobro o svojim granicama i ograničenjima. Ne možemo svakog razumeti ali ni nas ne razume svako. Budite istraživači, eksperimentišite sa svojim spoznajama.

Sa Suncem u kvadratu, Pluton nas vuče u neku borbu i dokazivanje moći. Ovde treba da se pozabavimo i odnosima, posebno sa onima u kojima nas iskorištavaju.

U nedelju će se Venera i Jupiter sresti u aspektu trigona, ovaj aspekt je srećan, donosi radost, dobitak, dobre vesti, srećan kraj. Budite spremni za najlepše.

Istog dana Merkur prelazi u znak Škorpiona, što nam donosi detektivski um, analizu i direktnost. Svašta se tu može izgovoriti, i što treba i što ne treba. Naredne tri nedelje su posvećene verbalnom suočavanju, nema tu lepo da ti kažem, to je bilo dok je Merkur prolazio kroz znak Vage, sada ako niste razumeli očekujte da će vam se reći bez uvijanja i diplomatije. Treba da imamo i ovakve periode, neki ljudi jednostavno ne razumeju drugačije.

Nedelja je dan kada će nas sreća stići na više načina, uspeh je i reći ono što nas muči, uspeh je i da se zbog toga zauvek oslobodimo nekog tereta. Šta god da vam se desi, prema vašem horoskopu, posmatrajte to kao dar univerzuma.