Ples Planeta 23.10.2023 – 29.10.2023

Prvi planetarni aspekt za ovu nedelju, iako kratkotrajan, može biti izuzetno intenzivan, Merkur iz znaka Škorpiona trigon Saturn u znaku Riba. Vodeni elementi u sebi nose previše emocija, pa čak ni Merkur koji je racionalan ili Saturn koji je suzdržan ne mogu da odole, ponekad, da budu popoustljivi i da poslušaju srce.

Istog dana popodne u 17:21 Sunce prelazi u znak Škorpiona i počinje tridesetodnevna vladavina ovog znaka. U ovom periodu jedini i najbolji savet je pogledati unutar sebe i baviti se promenom i prolaznošću. Osećanja su intenzivna, ni strast ne izostaje, sve doživljavamo na jednom višem nivou senzibiliteta. Čula su nam kao tempirane bombe. Ništa ne može da se rodi ponovo dok ne pustimo ono staro, treba da pustimo, treba da budemo slobodni za novo. Nema tu neka lekcija da se nauči, tu je da se desi, kroz dobro i loše.

U utorak, prvi aspekt koji će napraviti Sunce je trigon sa Saturnom, razvija se unutrašnje poverenje i pozitivan osećaj da je sve moguće, da su naši ciljevi ostvarivi, čak iako smo na njih duže vreme čekali.

Aspekt Marsa i Jupitera u toku nedelje će dodati i entuzijazam na sve ovo, pa ćemo lakše prionuti na akciju. Ono što će nas usporiti jeste naš lični otpor (opozicija ove dve planete) i vera (Jupiter je retrogradan) u uspeh. Ovoj opoziciji se približava i Merkur koji će napraviti konjukciju sa Marsom i ujedno i opoziciju prema Jupiteru. Misli treba usmeriti na smisleno, konstruktivno i pozitivno, sa Jupiterom možemo težiti idealnom i biti vrlo optimistični, jedino što treba da imamo je konretan plan.

Na kraju, najvažniji događaj za ovu nedelju je pun Mesec tj. pomračenje Meseca. Sunce je u Škorpionu a Mesec u znaku Bika, u ovu opoziciju su uključeni dodatno Merkur, Mars i Jupiter. Ovo može ukazivati na rast i obilje ali ne možemo sve sami, prvo je važno uskladiti unutrašnje i spoljašnje vrednosti, uravnotežiti odnose u kojima smo, shvatiti ko su prave osobe u našem životu, stvoriti zajednicu, zajednički cilj, sarađivati a ne dominirati i onda čekati da se dogodi. Formula je jednostavna.