Ples Planeta 30.10.2023 – 5.11.2023

Okrenuli smo jedan novi list, novih šest meseci je pred nama, period koji će mnogima doneti niz promena. Ovaj put su to kardinalni znakovi, Vaga, Ovan, Rak i Jarac. Sve što se desi na osi Vaga – Ovan ima veze sa odnosima, pa ćemo upravo tu doživeti najveće promene. Mesec se kreće od znaka Blizanci do Lava, kroz svoju treću fazu, koja vrlo često donosi dobre vesti, potvrdu za uloženi trud, nagradu.

Prvi planetarni aspekt ove nedelje imamo između Venere i Urana, ovaj put je to trigon, za razliku od onih silnih kvadrata sa Uranom u toku leta dok je bila u svojoj retrogradnoj fazi. Aspekt je aspekt, bio on dobar ili loš, pokreće uvek ista pitanja vezana za simboliku planeta ili znakova u kojima se nađe. Sloboda ili sigurnost, materijalna vezanost ili duhovno oslobođenje, pripadanje nekome ili povremeno viđanje bez obaveze, Venera je u znaku Device, previše analizira, predomišlja se i vrlo je proračunata, ništa ne ostavlja otvoreno, niti se prepušta sudbini, ona zna šta hoće. Device i Bikovi moraju da donesu neku konačnu odluku kada su partnerski odnosi u pitanju.

Opozicija Venere sa Neptunom će malo otežati ovo donošenje konačne odluke, jer u težnji da se postigne idealno, da se bude u nekoj idealnoj vezi nije uvek uspešno a to opet dolazi od naše predstave o tome šta je idealno, da li je to ono što želimo da imamo, posedujemo, ili je to ono što želimo da doživimo.

Istog dana u petak opozicija Sunca sa Jupiterom nas sa jedne strane upozorava da ne treba preterivati a sa druge strane nam donosi obilje. Jupiter u Biku je direktan i širi našu materijalnu sigurnost, sa Suncem se pojačava volja, ovaj aspekt će posebno osetiti Škorpioni, što ujedno može biti dobra prilika da se kroz neku nekretninu profitira, dobar period da se proda ili zameni neka nekretnina.

Na kraju dana se pali sijalica, ideje naviru, budite otvoreni za sve što je novo i nepoznato, naglašena energija za trgovinu.

U subotu, na Saturnov dan, Saturn kreće direktno. Ovo je bilo njegovo prvo retrogradno kretanje od kako je ušao u znak Riba. Znak Riba je povezan sa duhovnim rastom, ovde će Saturn provesti još oko dve godine, za znak Riba i Device deluje kao da sve stoji, kao da se ništa ne menja. Najmanje primećujemo unutrašnje promene, ono što se dešava u nama samima, najmanje važnosti pridajemo unutrašnjoj spoznaji, zato mislimo da se ništa ne menja ali menja se i to mnogo, možemo to videti ako verujemo.