Ples Planeta 6.11.2023 – 12.11.2023

Ove nedelje smenjuju se aspekti Merkura i Venere, a do kraja nedelje će obe planete promeniti znak u kojem se trenutno nalaze. Naravno prozvani su znakovi kojima Merkur i Venera vladaju, posebno Blizanci i Device jer Merkur prelazi u znak Strelca pa će prema ova dva znaka praviti izazovne aspekte u naredne tri nedelje. Sa Venerom ćemo opet imati pune ruke posla kada su odnosi u pitanju, a najviše brige će imati znak Riba i Ovna.

U ponedeljak prvi aspekt pravi Venera sa Plutonom, u ljubavnim odnosima predstavlja povećanu strast u svakom smislu, nekada je to i olakšanje da se duboka, potisnuta osećanja otpuste ili iskažu.

U utorak će Merkur biti u trigonu sa Neptunom, intuicija će se pojačati, pa ćemo imati jake predznake u nekim budućim dešavanjima. Ovo je dobar dan da se umesto misli fokusiramo na ono što nam osećanja govore. Svakako je lep dan i za neko kreativno, umetničko izražavanje.

U sredu Venera prelazi iz znaka Device u znak Vage, nakon preterane analize neki odnosi su sazreli, pa je vreme da se nastavi, da se realizuje, da se uživa u ljubavi, u odnosu koji je sam po sebi vredan. Sada će se Venera baviti i izgledom, pa je dobar period i da napravite neku promenu sa svojim izgledom, dobar period za odlazak frizeru, kozmetičaru, dobar period da isprobate neki novi parfem. U najavi su i novi susreti, poznanstva, ohrabrite se i izrazite svoju simpatiju ili zainteresovanost potencijalnim partnerima. Venera u Vagi balansira, dovodi u ravnotežu i harmonizira.

U petak Merkur menja znak i iz Škorpiona prelazi u znak Strelca, gde ga na samom ulazu čeka kvadrat sa Saturnom. U Strelcu Merkur filozofira i bavi se pitanjima smisla i besmisla. Dok je boravio u Škorpionu, bili smo poprilično direktni, napadni, verbalni borci, u znaku Strelca je komunikacija vedrija, optimističnija i što se tiče tema, sveobuhvatnija.

Na kraju nedelje još jedna lična planeta će napraviti planetarni aspekt. Mars iz znaka Škorpiona, iz svog sedišta će se suočiti u opoziciji sa Uranom. Ovaj aspekt nam kvari celu nedelju jer je izuzetno težak i razarajući, sklonst nesrećama i neočekivanim problemima sa električnom energijom ili sa svim što vodi u požar ili eksploziju je naglašen, pa prema tome budite pažljiviji nego inače. Kako je eksplozivnost nekada povezana i sa našom reakcijom, suzdržite se od nepotrebnih komentara, nemojte se dovesti u neki nepotrebni sukob, verbalni ili fizički. Utišajte se na kraju nedelje, aspekt traje dva dana, posebno su prozvani fiksni znakovi Bik, Lav, Škorpion i Vodolija.

Mesec se kreće od znaka Lava i završava u znaku Škorpiona, u fazi opadanja, posle pomračenja, ako treba neke stvari da dovedete do kraja, pokušajte to da uradite bez da morate sa nekim da uđete u konflikt.