Ples Planeta 13.11.2023 – 19.11.2023

Ovo je nedelja kada su nam naklonjene okolnosti, a mi treba samo da koristimo taj vetar u leđa. Smenjuju se aspekti Sunca i Marsa, obe planete su muške i predstavljaju akciju.

Ponedeljak započinjemo sa novim ciklusom Meseca, mlad Mesec u znaku Škorpiona je u konjukciji sa Marsom i u opoziciji sa Uranom, pa baš kao i aspekt koji osećamo od subote, ovaj Mladi Mesec nosi u sebi eksplozivnu energiju, revolucionarne promene, izlazak iz zone u kojoj nam je udobno. Mi se često držimo starog i poznatog, misleći da nam to pruža sigurnost, nemir se nakuplja, nezadovoljstvo takođe i onda u jednom trenutku puknemo, odreagujemo onako kako nismo ni sanjali. Naredne četiri nedelje upravo će se baviti temama kako se osloboditi starih navika a da se istovremeno ne nađemo u nekom konfliktu ili problemu. Spontane odluke i neplanirane, iznenadne akcije će biti česte. Treba se osloboditi starih uverenja koja nam više ne služe. Nećemo biti u mogućnosti da predvidimo posledice naših akcija ali možemo se prilagoditi tim posledicama.

I Sunce i Mars će do kraja nedelje napraviti trigon sa Neptunom, sa Neptunom smo posvećenim kreativnosti i razmišljanjima o nekom višem ja. Ovo su dani kada je korisno meditirati, svako za sebe treba da pronađe tehniku koja mu najviše odgovara, nekad je to ne raditi ništa, samo biti u tišini. Islite o sebi ali uključite i druge, budite korisni drugima i pružite im nesebičnu pomoć.