Ples Planeta 20.11.2023 – 26.11.2023

Ova nedelja je velikim delom nastavak prethodne i baš kao i prethodne nedelje smenjuju se aspekti Sunca i Marsa. Sunce je svesni deo nas, to su jasne misli i volja, dok je Mars onaj deo, koji nas pokreće. Lagani ili izazovni aspekti svejedno, bez ovih planeta se ne bi ništa desilo, ostali bi na istom, tamo gde nam je udobno, tamo gde mislimo da imamo sve što nam je potrebno. Prvi aspekt Sunca ove nedelje već u ponedeljak biće sa Plutonom, koji nam daje mogućnost za promenu ili tranformaciju, danas je lako napraviti neku promenu, preseći, otpustiti, odreći se. Na današnji dan je lako prevazići sve prepreke koje nam stoje na putu i otkriti gde se zaista osećamo sigurno a gde nam je sigurnost ugrožena. Važno je i da komuniciramo, da poslušamo nečiji savet i da upravo kroz razgovor dođemo do nekih ključnih rešenja. Partnerski odnosi dodatno mogu da utiču na promenu, zavisi od interesa, neki odnosi mogu iz istog razloga i da se završe.

U sredu će i Mars napraviti aspekt prema Plutonu pa neke akcije i reakcije mogu biti ishitrene, rezultati neke promene mogu da se vide tek kada se te promene realizuju, iz tog razloga se naoružajte strpljenjem.

U sredu 22.11. u 15:02 Sunce menja znak i ulazi u znak Streca, znak Strelca je zainteresovan da uči i da prostorno dosegne što dalje, ovo su putovanja kako u nova znanja, tako i u nove krajeve sveta. Strelac je vatreni znak i obiluje pozitivnom energijom, optimizmom. Jedan lep period je pred nama, na samom početku to neće delovati tako jer će sada planete iz znaka Strelca praviti kvadrat prema Saturnu i Neptunu u znaku Riba.

U petak Mars sledi Sunce i isto tako iz Škorpiona prelazi u znak Strelca, ovde se Mars dobro oseća, posebno je zainteresovan za fizičke aktivnosti i tu može raditi šta god mu se prohte jer mu neće nedostajati energije. Aktivira se potraga za smislom i srećom, ovaj put smo okrenuti više sebi, potraga na ličnom nivou, šta mi zaista želimo, bez da se prilagođavamo partneru.

Odmah nakon prelaska u znak Strelca, opet u paru, prvo Sunce, pa za njim i Mars će napraviti kvadrat sa Saturnom iz znaka Strelca. Sunce želi da se ostvari, a Saturn nas podseća na dužnosti, na odgovornost. Slično je i sa Marsom, još dodatno se Mars ljuti, zato što ga Saturn usporava. Kako objasniti optimističnom Marsu da bude strpljiv.

Kako god, ova nedelja ipak ide napred, Mesec je u svojoj drugoj fazi, puni se, planete se premeštaju iz Škorpiona, optimizam i vera Strelca u dobro u svakome od nas, donosi jednu svetliju i lepšu perspektivu.