Ples Planeta 27.11.2023 – 3.12.2023

Baš su teški ovi dani, nikako da se oseti pomeranje, ukoči Saturn i zaustavi celu kolonu. No, ove nedelje ćemo malo odmoriti od aspekata Sunca i Marsa, za sam početak imamo pun Mesec koji se više bavi odnosima, nesporazumima koji nam se dešavaju kada je partner u pitanju, ne baš jednostavno jer se pun Mesec dešava u znaku Blizanaca, pa smo skloni da se psihički istrošimo dok ne isteramo po volji. Sad će se pojaviti i isplivati afere, ljubavnice i ljubavnici kojima nešto nije po volji, pa može nastati pravi, neočekivani haos. Sunce u Strelcu sve vidi sa lepše strane, a znak Blizanaca ne voli baš da ga sputavaju. Ne treba verovati svakoj informaciji, ono što drugi misle ili kažu nije uvek istina, verujte svojoj intuiciji, proverite najmanje dva izvora i tek posle toga delujte.

Merkur će istog dana napraviti kvadrat sa Neptunom i neće nam baš sve biti jasno ove nedelje, a kad nije jasno onda bolje sačekati novo jutro, aspekt je svakako kratkotrajan.

U sredu treba očekivati neku dobru vest, dan je povoljan za dobitak, potpisivanje saradnje koja će biti plodonosna…

Na kraju nedelje, u petak, Merkur menja znak i iz Strelca, koji je inače znak u kojem je Merkur u lošem dostojanstvu, znak u kojem su nam misli konfuzne i nejasne, prelazi u znak Jarca, gde možemo očekivati temeljitost u našim mislima i komunikaciji uopšte. Disciplinovan i nemaštovit ali vrlo pravedan i uredan, naše misli se bave samo sa onim što je zaista bitno.

I onda sasvim za kraj nedelje Venera iz znaka Vage će napraviti kvadrat sa Plutonom, kardinalni znaci ( Ovnovi, Rakovi, Vage i Jarčevi) poseduju osobinu da dugo trpe i ćute, da bi na kraju doneli neku ishitrenu odluku koja nije po ničijoj volji. To bi trebalo malo izbalansirati, možda na vreme započeti ako postoji nešto što nam se ne sviđa ili ne odgovara, na samom početku veze, ljubav je slepa i ne vidi ništa realno, kasnije shvatamo koliko smo popuštali, to nije tolerancija, to je nesporazum. Čekanje da partner sam shvati, rezultira time, da kada shvati partnerstvo više ne postoji, upravo to nam donosi ovaj kvadrat Venere i Plutona. Nekom Venera a nekom Pluton, zavisi koliko sebi vredite.