Ples Planeta 18.12.2023 – 24.12.2023

Posebna nedelja pred nama. Aspekti ličnih planeta će pokrenuti i lična pitanja, od prošle nedelje smo pod uticajem retrogradnog Merkura koji će ponoviti aspekte iz ne tako davno prošlog perioda, pa će vam se činiti da ste već sve isto prošli… i jeste samo će neki od nas morati ponovo, da se utvrdi gradivo. Prvi aspekt je upravo Merkur trigon Jupiter, aspekt koji smo imali 8. decembra, pa je bilo da se dobro razmisli o smislu i besmislu onoga u čemu smo, ujedno je to bio i izuzetno povoljan dan za neku finansijsku investiciju, ulaganje, s tim da se sada to može potvrditi i eventualno će nam se ukazati prilika da se predomislimo, da se skoncentrišemo na budućnost i na neke dugoročne planove. Ova energija će se ponoviti u januaru, pa do tada imamo vremena da se sve posloži.

U sredu će se u aspektu opozicije sresti Venera iz Škorpiona i Uran u Biku, kako su obe planete u lošem znaku za sebe, pa još opozicija, možemo očekivati promene u ljubavnim odnosima, posebno u onim koje traju duže vreme, veze koje nam daju lažnu sigurnost, veze koja nam oduzimaju slobodu, veze sa osobama koje nas ucenjuju. Povoljna je prilika, da se sve to prekine pogotovo ako znate šta je za vas smisao veze ili još bolje života. Istovremeno će i Mars biti u aspektu sa Uranom, naglašena individualnost i energija koja se može ispoljiti kao eksplozija. Nije se igrati sa osobama koje teško podnose poraz a opet s druge strane ako nije šamar onda mnoge osobe neće shvatiti da treba da prihvate promenu.

U petak, rano ujutro u 4:27 Sunce će promenuti znak i preći u znak Jarca, početak zime ili dan kada je najduža noć a najkraći dan, zimski solsticij, dan posle kojeg će se promeniti energija. U znaku Jarca, narednih tridesetak dana treba da se fokusiramo na bitno, treba da budemo disciplinovani i treba da se usmerimo na konkretan cilj. Treba da odredimo put kojim idemo, usmeravajući se na materijalno putem uspeha, priznanja, vrednosti, novca i društvenog položaja ili da idemo putem unutrašnjeg svetla, putem ezoterije i duhovnosti, putem kojim se odričemo svega materijalnog. Srećan rođendan, dragi Jarčevi, ovo je vaš period.

Istog dana će Sunce napraviti konjukciju sa Merkurom, koji se nakon aspekta vraća u znak Strelca, gde će provesti ceo period svoje retrogradnosti. U znaku Strelca Merkur poprilično filozofira, pa eto tema za naredne tri nedelje, svašta će nam pasti na pamet, svakakve teme će se obraditi, mogu se sakupiti novi uvidi, nova saznanja, komunikacija je pozitivna, intenzivna i zabavna.  

Mesec se kreće iz znaka Riba, prema znaku Blizanaca, Mesec je u fazi rasta, rodiće se mnogo novih ideja, upoznaćemo mnogo novih osoba, obnovićemo stara ponanstva, prekinuti neke veze koje nas opterećuju… sjajan i budan period za sve nas uspavane.