Ples Planeta 25.12.2023 – 31.12.2023

Poslednja nedelja u 2023. godini.

Prvi dan, ponedeljak, započinjemo sa prelepim aspektom između Venere i Neptuna, koji podstiče ljubav, vernost, duhovna iskustva i umetnost. Kako su obe planete u vodenim znacima, Neptun u znaku Riba a Venera u znaku Škorpiona, ovaj dan može biti posebno emotivan, zahtevajući od nas da se otvorimo, da ispoljimo svoja osećanja. U utorak će i Mesec ući u vodeni znak Raka i najaviti naredna dva dana sa prenaglašenim emocijama, sa suočavanjem sa mnogim nerešenim pitanjima, lažima , neizgovorenim rečima.

Samo na kratko će nas uzemljiti trigon Sunca i Jupitera kroz zemljane znakove, podsećajući nas da treba da se spustimo, da ostanemo u realnim, ovozemaljskim okvirima. Kroz ovaj pozitivan aspekt važno je delovati i realizovati postojeće ideje i planove ostavljajući emocije malo po strani.

U sredu Hiron u znaku Ovna kreće direktno, sada posle nakupljenog iskustva ali i pnovljenih grešaka, ulazimo u period koji nas podstiče da se više zalažemo za sebe i svoja prava.

Ove nedelje će nas u sredu, tačno u 1:33 obasjati i pun Mesec iz znaka Raka, suprostavljen Suncu u znaku Jarca na 5. stepenu. Ovaj pun Mesec je podržan sa dva dobra aspekta od Jupitera i Saturna, dodatno je naglašen Neptun koji pravi asepkte sa ličnim planetama, sada je važno pronaći svoj put putem vere, poverenja i doma. Podrška porodice ali i podrška od porodice će imati izuzetno važnu ulogu u naredne dve nedelje, bez obzira za koji put da se opredelimo.

Već spomenuti aspekti sa Neptunom su, retrogradni Merkur, kaže da ne treba verovati svakoj informaciji, dok Mars u kvadratu sa Neptunom kaže da susret vode i vatre može dati ili da voda ispari ili da se vatra ugasi. Planovi i aktivnosti mogu se naći u nekoj fazi dvosmislenosti i nejasnoće, iluzije ili da ostane samo kao sanjarenje, posebno ako je u pitanju nešto o čemu niste dovoljno razmislili, ovo nije nedelja za brzoplete odluke. Velika je opasnost od razočarenja i prevare.

U petak Venera prelazi u znak Strelca gde će boraviti naredne tri nedelje, njena očekivanja su u ovom znaku velika, a najviše će se odnositi na partneske odnose i materijalnu sigurnost, ova Venera nakon boravka u znaku Škorpiona može delovati i vrlo isključiva ili ili, sam odgovor nećemo dobiti odmah, pa ni ishod nije predvidiv, jedino je uslov postavljen.

Jupiter kreće direktno, pa kao dispozitor ove Venere može da donese srećan kraj.

Na kraju nedelje, ujedno i na kraju ove 2023. godine, Venera, Mesec i Saturn će se naći u T – kvadratu, preispitivanje, vaganje da li želim da budem žena i domaćica ili da budem slobodna i da sama brinem o sebi, da li da prihvatim svoju sudbinu ili da se zalažem za neki novi put, da li da rizikujem ili da pratim utabani put pred sobom, da li da ostanem pored svog partnera sa kojim je sve poznato ili da potražim onog koji će me inspirisati, samo su neka pitanja koja će nas uposliti u toku 2024. godine. Neka je srećna, neka je svetla, neka je radosna, neka je bolja za sve nas.