Ples Planeta 8.01.2024 – 14.01.2024

Sjajna nedelja je pred nama. Početak može malo da zbuni jer prvi aspekt pravi Merkur sa Neptunom, pomalo zbunjeni ili samo neispavani od svih praznika za nama, simbolika je ovog aspekta. Merkur je još uvek u znaku Strelca, retrogradan, tragajući za znanjem i spoznajom ali u sferi poređenja dobrog u odnosu na loše, u kvadratu sa Neptunom koji predstavlja nepodeljeno biće. Jasne misli i odluke su teške pod ovim uticajem, zato se suzdržite par dana bez obzira koliko mislite da vam je jasno šta želite.

U sredu je opet lična planeta u aspektu sa kolektivnom, Sunce trigon Uran, i to je upravo to da se promene mogu napraviti lakše nego inače, lako se pronalazi kompromis, posebno kroz zemljane znake i istovremeno imamo sigurnost poznatog a opet slobodu da budemo svoji i nezavisni. Pravi je trenutak da se donesu poslovne odluke, ako se ne osećate sigurno ili slobodno na svom poslu onda je vreme da ga promenite.

Istog dana je i Mars u sekstilu sa Saturnom, koji će vam pomoći da konkretno realizujete svoju ideju. Sa Marsom imate istrajnost a sa Saturnom u Ribama emocionalnu osnovu, idealan spoj discipline i poverenja.

U četvrtak je prvi Mlad Mesec u 2024. godini na 21. stepenu znaka Jarca sreću se Sunce i Mesec. Ovde imamo energiju promene starog u novo, na neki način ovo je i početak nove godine, kako je ovaj Mlad Mesec u kvadratu sa osama čvorova, u sebi nosi i karmički uticaj, teži ka nekim originalnim i revolucionarnim idejama, koje treba sprovesti. Vrlo euforično ali kako je znak Jarca u pitanju naša savest nas posmatra i kaže … da, da, ali samo mirno i trezveno. Ovde se uvek aktiviraju i odnosi, međusobno poverenje, intimnost, posebno ako ste se izgubili u nekim važnim odnosima, ovo je prilika da se poprave.

Mars u trigonu sa Jupiterom, napuniće nam baterije pozitivnom energijom, a dušu entuzijazmom i radošću. Ako je u planu da pokrenete, realizujete ili završite neku ideju koja podrazumeva finansijsku investiciju sada je pravi trenutak, to se posebno odnosi na zemljane znakove Bik, Devica i Jarac.

Ponovo direktan Merkur sada prelazi, ponovo, u znak Jarca, ovaj kardinalni znak može da učini da na rečima budemo vrlo direktni, da uđemo u neki verbalni konflikt jer nismo dovoljno diplomate kada treba reći samo ono što je bitno i ujedno i istina. Pravda i red igra bitniju ulogu kada nam se misli kreću kroz znak Jarca.

U svakom slučaju jedna srećna nedelja pred nama, budite aktivni, sreća vas prati.