Ples Planeta 15.01.2024 – 21.01.2024

Ovu nedelju započinjemo u miru sa sobom, uz meditaciju, uz neverbalnu komunikaciju sa drugima, korisno je da danas drugima poklonite neki stih, neku pesmu, neku lepu reč. Aspekt Sunca i Neptuna budi u nama talenat upravo da kroz tišinu izrazimo i osvetlimo svoja najviša osećanja.

Mesec je u fazi rasta i sada u znaku Riba, započinje ovu nedelju. U utorak prelazi u znak Ovna, budeći u nama pokretačku energiju koju samo ovaj znak pod vladavinom Marsa može. Nove ideje, projekti, planovi, pojaviće se kao bljesak, nemojte propustiti informaciju koju dobijate, Merkur u aspektu sa Saturnom, teži konkretnoj, direktnoj i jasnoj komunikaciji, recite, izgovorite, nijedan plan se neće realizovati ako ostane u vašim mislima. Podrška od Jupitera istom ovom Merkuru, daje entuzijazam koji treba iskoristiti u trenutku pa čak iako ste preterali, uspeh neće izostati, upornost i vera u srećan ishod je jedino što vas sada prati.

Venera će se sresti sa Neptunom u aspektu koji može da donese neko razočarenje, da li je ono upravo to što nam je potrebno da sagledamo neki odnos koji nam ne odgovara ili je to razočarenje koje smo mogli očekivati zbog našeg ličnog, nerealnog očekivanja, svejedno je, sve mora da se desi upravo zato što nam je potrebno.

Još jednom, baš kao i proteklih dvadeset godina, desiće se konjukcija Sunca i Plutona u znaku Jarca ( sledeća konjukcija sa Plutonom će se desiti za godinu dana u Vodoliji), mogućnost transformacije svih naših strahova od moći i nemoći, strahovi od uspeha i neuspeha, strahovi od tuge i radosti. Na putu da se oslobodimo od svega što je skriveno, potrebno je da još jednom otvorimo oči i vidimo kako izgleda to čega se plašimo. Sjajan aspekt sa kojim ćemo promeniti energiju prvo Sunca koje će preći u znak Vodolije, jasno usmereni, izlazimo iz znaka koji nas je naučio strpljenju i disciplini, znak koji nam je pomogao da se usmerimo, vreme je da uđemo u energiju Vodolije i potpuno se oslobodimo svega što sputava naše individualno izražavanje. Jedini znak koji u svoj svojoj neobičnosti i originalnosti, u svojoj čudnoj izolovanosti, privlači i pretvara nas u istomišljenike, u prijatelje, spaja nas u zajednicu i pripadnost jednom, jedinstvenom. Srećan rođendan drage Vodolije!

A sada najvažniji događaj za ovu nedelju ali i za celu 2024. godinu, prelazak Plutona u znak Vodolije koji smo imali već u martu 2023., i koji će se ponoviti 20. novembra 2024., kada će Pluton konačno preći i ostati u znaku Vodolije do 2044. godine. U periodu od 2008 do 2023/24 Pluton je boravio u znaku Jarca i direktno je uticao na krize i izazove koje su promenile naše društvo ali i pogled na život… korona, inflacija, rat, vrmenske neprilike. Prelaskom u znak Vodolije koji je vazdušni znak povezan i sa Saturnom i sa Uranom, mi vidimo Plutona koji se neće baš puno predomišljati i oklevati kada se odluči za promenu, posebno onu koju još uvek ne možemo ni zamisliti. Znak Vodolije simbol je celog čovečanstva, sada u narednom periodu naše individualne potrebe neće biti toliko važne, koliko će nam biti važnije naše zajedničke potrebe. Temelj slobode, jednakosti i humanosti je u raditi zajedno i razviti bolju saradnju.

Mesec završava ovu nedelju u znaku Blizanaca, samo zato što nam treba radost, dobre vesti i smešak.