Ples Planeta 22.01.2024 – 28.01.2024

Ples Planeta za ovu nedelju započinjemo sa prelaskom Venere u znak Jarca. U ovom znaku mi se trudimo da sačuvamo sve ono što nam je vredno, kako na materijalnom nivou, tako i na nivou odnosa. U znaku Jarca Venera je odana, lojalna i poprilično konzervativna. Ovo je period kada ćemo se baviti svojom imovinom, koju ćemo želeti da sačuvamo bez obzira kolika je stvarna vrednost, sada je važnije šta ona nama predstavlja. Kada su odnosi u pitanju, takođe ćemo želeti da popravimo već postojeće odnose, posebno one koji imaju predispoziciju da opstanu u budućosti. Posebno ćemo osetiti ovaj uticaj na kraju nedelje kada će Venera napraviti aspekt sa svojim dispozitorom Saturnom. Za znak Jarca i za znak Raka, više nego za druge znakove, ova nedelja može biti aktivna upravo sa ove dve teme, imovina i partnerski odnos.

U četvrtak će nas obasjati pun Mesec u znaku Lava, u opoziciji sa Suncem u znaku Vodolije. Sada već dovoljno uznemireni Lavovi i Vodolije zbog Plutona, neki odloženi problemi su ponovo postali aktuelni, sada kada sve ono što već odavno ignorišemo počinje da iskače na svakom koraku, skoro da niko od nas više ne može da prećuti ili ućuti, previše boli, previše nas ljuti, rane nisu zarasle, treba ih isceliti i zauvek zaboraviti sve ono što nas je zarobilo, zaustavilo, oduzelo nam slobodu da budemo kreativni i sposobni da realizujemo svoje ideje. Sunce nosi u sebi transformaciju, zbog prelaska preko Plutona, deleći je sa planetama, ovo je period kada će svako doživeti transformaciju, ovo je period kada svaki pojedinac služi zajednici. Pun Mesec će biti u kvadratu sa Jupiterom u Biku, nema dobitka bez rizika, razmotrite svoju šansu i usudite se da budete nepromišljeni.

U subotu će Uran preći u direktan hod, i upravo sada imamo sve planete u direktnom hodu, nije vreme da se preispitujemo, šta smo uradili dobro ili loše, sada se ne treba baviti prošlim delima. Pogledajte ispred sebe i brinite o budućnosti. Brinite o sebi, o svojoj slobodi od svega što vas sputava, uklonite uzrok svog nezadovoljstva, budite originalni, slušajte šta vam telo govori, o čemu vam glava misli. Merkur će napraviti pozitivan aspekt sa Uranom, nove ideje, obnova, inovacija, integracija, usavršavanje i individualna sloboda…šta još? Treba li nam veći podsticaj od ovoga?

Merkur i Mars će takođe napraviti aspekt, sposobnost razmišljanja i komunikacije ne može biti na višem energetskom nivou, bićemo malo direktniji, neka nas čuje taj što treba, tražite i dobićete, od vas će se tražiti.

Mesec je u fazi opadanja posle 25.01. završna faza svega što smo započeli sa Mladim Mesecom u znaku Jarca.