Februar

 

Posle uzburkanog januara, sa čak dva pomračenja, zanimljivih pokretačkih aspekata, pa čak i avanturističkih pokušaja ulazimo u februar. Za sobom ostavljamo konflikte, rasprave sa autoritetima, suočavanja sa pozicijama u kojima nismo zadovoljni, niti dovoljno cenjeni. Pronalazeći mir u sopstvenoj tišini i jednostavnosti.

Venera nas je na trenutak probudila i ponovo smo osetili krila ka nečem fantastičnom i neuhvatljivom što samo u zagrljaju Jupitera može postati stvarnost.

Februar započinjemo sa Venerom na stepenu Centra galaksije, stepen sa kojeg potičemo i u koji se vraćamo, stepen dubokog nesvesnog spojeni sa Stvoriteljem svega što jeste. Otvaranje svesti kako prema našem unutrašnjem tako i prema spoljašnjem, mi postajemo deo snage koja može da menja.

Već 4.02. Venera prelazi u znak Jarca i donosi nam veći osećaj odgovornosti u odnosima, ona sada želi da poštuje i bude poštovana, želi da razume i bude strpljiva. Ovo je period kada se suočavamo sa odnosima koji mogu da traju, upravo oni koji nas vode u naizmeničnu brigu i odgovornost.

Istog dana je i mlad mesec u znaku Vodolije, aspektovan od Jupitera, stvarajući atmosferu za ceo mesec obojen idealizmom i slobodoumnošću. Probuđene ideje od prošlog meseca izazvane aspektom između Merkura i Urana, upravo sad mogu biti realizovane, započete i zvučati apsolutno originalno i zadivljujuće. I kako to u bajkama i biva već 10.02. ponovljeni aspekt ovaj put sekstil, donosi i prve vesti, o uspešnosti samog projekta i prihvatanje od onih kojima je ponuđeno, potpisivanje ipak ostavite za sledeći dan jer Merkur na zadnjem stepenu nije uvek povoljan. Svakako se spremite i za zakašnjenja, gužvu u saobraćaju, nesporazume i odlaganja.

Merkur je od 11.02. u znaku Riba i naše misli su okrenute romantičnim i ljubavnim temama, sve do 23.02. kada neke priče mogu doživeti i određeno razočarenje zbog nerealnih očekivanja

Egzaktna konjukcija Urana i Marsa je poziv da ništa ne uradimo pod pritiskom i insistiranjem, ovde je slobodna volja ono što donosi rezultat. Pokušajte da čujete druge ali i da kažete ne za sve što smatrate za sebe neudobno. Već sutradan Mars prelazi u znak Bika i razjašnjava potrebu za donošenje odluke na miran i neagresivan način jer je u ovom znaku najvažnije je osetiti stabilnost, sa obe noge na zemlji pre nego energičnost koja je u prirodi Marsa iz znaka Ovna.

Jedan od najznačajnijih događaja u februaru će svakako biti prelazak Hirona u znak Ovna u kojem će se zadržati narednih sedam godina. Hiron je planetoid, otkriven 1977. godine, i nalazi se na putanji između Saturna i Urana. U našem horoskopu pozicija Hirona predstavlja mesto gde smo najranjiviji ali i sposobnost da se transformišemo. Hiron je učitelj, prvi astrolog i iscelitelj. Sa Hironom mi otpuštamo i dopuštamo da nam se stvari dese same od sebe, posebno one kojih se teško odričemo.

Posle znaka Riba u kojem nam je doneo blaženstvo ali i zavisnosti kao i gubitak socijalizacije ulazimo u jedan period koji nas okreće prema sebi i ka otkrivanju opstvenih želja i ostvarenje ličnih uverenja. Ovo je trenutak kada ego treba da radi za nas a ne protiv nas, i tuga i bol i gubitak su deo isceljenja, budite hrabri u sticanju novih iskustava.

Poseban dan je i susret Venere sa Saturnom i Plutonom, neplaćeni dugovi, pozajmice i materijalna nesigurnost vodi nas u konflikte, pogrešne odluke, neka ovaj aspekt radi za vas, napravite listu prioriteta.

Na kraju ulazak Sunca u znak Riba kao i pun mesec sledećeg dana, ispuniće nas saosećajnošću, lepotom da u drugima vidimo dobro, pružajući šansu našem unutrašnjem isceljitelju da sve popravi i isceli.

Schreibe einen Kommentar